Wanneer ouders of verwijzers vastlopen, kan een complexe zorgvraag worden ingebracht in een RET. Hier komen jeugdigen met hun gezin, ervaringsdeskundigen, onderwijs en specialisten samen om in gesprek te gaan over mogelijke oplossingen. Zo biedt een RET ruimte voor consultatie en advies en signaleren we belangrijke thema’s in de specialistische jeugdzorg.
Het leveren van een bijdrage in complexe zorgvraagstukken en het signaleren van knelpunten. Binnen de RET zorgen we dat ouders, jeugdigen en ervaringsdeskundigen een stem krijgen bij het organiseren van passende zorg.
We streven naar een vaste bijdrage. Ervaringsdeskundigen zijn onderdeel van de RET en opgeleid om vanuit hun perspectief mee te denken in complexe zorgvraagstukken. Ze slaan een brug tussen gezinnen en professionals en zorgen voor nieuwe inzichten.
Er vindt doorlopend onderzoek plaats naar de werkwijze van RET’s. Hierin worden de vijf vastgestelde randvoorwaarden beoordeeld en worden de processen gemonitord. Zo borgen we de kwaliteit van de RET in verschillende regio’s.
Meld je aan voor de nieuwsbrief van BRENZH.